Obisk na Stanfordu

Obisk na Stanfordu

Obiskali smo tudi Stanford, zeleno univerzitetno predmestje z rdečimi strehami, ki so posledica stila gradnje celotnega kampusa, ki se zgleduje po španskih misijonih. Avto smo parkirali na obrobju in se sprehodili preko parka, posejanega z evkaliptusovimi drevesi.

Ogled smo pričeli pri Stanford centru za obiskovalce, kjer smo se pridružili vodenemu ogledu, ki ga je vodil Isaiah, eden od študentov na univerzi. Ta nas je popeljal preko Main Quad-a, vse do trga White Memorial. Isaiah nam je predstavil kampus skozi oči študentov na duhovit in zabaven način. Spoznali smo, da ima Stanford poleg odličnih znanstvenih dosežkov tudi močen smisel za skupnost, ki se izraža v obliki mnogih stranskih aktivnosti.

Po končanem ogledu smo se odpravili na oddelek za računalništvo, kjer sta nas sprejela Adrijan in Andrej, ki skrbita za strežniško infrastrukturo InfoLaba na Stanfordu. Predstavila sta nam njuno delo in kako poteka življenje na kampusu. Spoznali smo, da uporaba strežnika z vsaj 1TB RAMa za analizo podatkov ni nič neobičajnega, je pa običajno, da ljudem primanjkuje prostega časa. Dan na Stanfordu smo zaključili s spodnjo skupinsko sliko.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja