Ogledi podjetij v San Franciscu, 1. del

Ogledi podjetij v San Franciscu, 1. del

Prvi letošnji obisk je bil obisk podjetja OperaEvent. So manjše podjetje, ki se ukvarja z oglaševanjem preko influencerjev na platformi Twitch, ki je primarno namenjena za prenos igranja video iger v živo. Sprejel nas je Erik Bryant, soustanovitelj podjetja, in nam opisal svojo profesionalno pot, ki ga je peljala skozi delo na EA Games, SAGA in Foxitu. Zaupal nam je tudi nekaj zanimivosti in lokalnih posebnosti v San Franciscu. Predstavil nam je glavna produkta in nam opisal vizijo podjetja.

Dan kasneje je sledil ogled podjetja Mozilla, ki je morda najbolj znano po brskalniku Firefox. Tega trenutno uporablja kar 15% vseh PC uporabnikov. Sprejel nas je Gene Wood, vodja varnosti za nekatere produkte. Izvedeli smo, da je podjetje Mozilla Foundation neprofitna organizacija, ki se v celoti posveča odprto-kodnim projektom in sledi vrednotam, ki zagovarjajo odprtost interneta in zasebnost uporabnikov. Moč njihovih vrednot je vidna tudi v kulturi podjetja in načinu dela. Uporabljajo community-based pristop k razvoju projektov. Trenutno imajo okoli 1200 zaposlenih po celotnem svetu in kar 5-krat več prostovoljcev, kar porodi edinstvene probleme pri organizaciji, komunikaciji in razvoju. Njihova pisarna v San Franciscu se nahaja pod vznožjem Oakland Bay mostu in ima zato edinstven pogled na most in okolico.

Oglasili smo se tudi v San Mateu, kjer je sedež start-up podjetja Cleanshelf. Skupaj zaposlujejo okoli 25 ljudi. Naša gostitelja sta nas pospremila do terase na vrhu njihove stavbe, kjer smo se sproščeno pogovorili o tem, kaj počnejo, pa tudi o ostalem dogajanju v San Franciscu. Soustanovitelj podjetja je Slovenec Dušan Omerčević. Ukvarjajo se z razvojem rešitve, ki omogoča zmanjševanje stroškov poslovanja podjetij. Njihova orodja omogočajo lažje odkrivanje neaktivnih licenc programske opreme in ostalih storitev, ki so za večja podjetja le finančno breme. Omogočajo tudi sledenju in vodenju evidence kdo lahko vidi ter kam se pošiljajo občutljivi podatki podjetij.

V nadaljevanju popoldneva smo obiskali tudi kampus podjetja Google, skozi katerega smo se zapeljali z barvnimi kolesi, ki so prosto na voljo znotraj kampusa. Ogledali smo stavbe v katerih poteka njihov razvoj ter objekte za rekreacijo in sprostitev zaposlenih.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja