O projektu

O projektu

Društvo študentov računalništva in informatike že vrsto let organizira strokovno ekskurzijo v Združene države Amerike. Ekskurzije se udeležijo študentje Fakultete za računalništvo in informatiko, ki zaključujejo svoj študij in imajo željo po širjenju svojega znanja in obzorij tudi onkraj meja Slovenije. Letos smo se pri organizaciji zbrali predvsem študentje zaključnega letnika na magistrski stopnji.

V ZDA se bomo odpravili marca 2019, kjer bomo preživeli približno šest tednov. Namen ekskurzije je v Slovenijo prinesti čim več znanja, izkušenj in dobrih praks, ki se uporabljajo v ZDA, ter le-te v čim večjem obsegu razširiti v slovensko študentsko in poslovno okolje. Ker so univerze hram znanja, bomo v okviru ekskurzije obiskali svetovno priznane univerze, kot so Stanford, Berkeley, Harvard in MIT. Udeležili se bomo predavanj in se tako seznanili z njihovim raziskovalnim delom in načinom poučevanja. V stik bomo stopili z uspešnimi in odmevnimi podjetji s področja računalništva, kot so Google, Microsoft, Intel in Facebook, kjer bomo spoznali njihovo kulturo in način dela. Med obiskom Silicijeve doline pa bomo stopili v stik tudi z mladimi tehnološkimi startup podjetji.

O dogodkih, povezanih s strokovno ekskurzijo bomo poročali na naši spletni strani in na socialnih omrežjih. Ob vrnitvi v Slovenijo bomo pridobljene izkušnje, zgodbe in informacije delili na zaključnem potopisnem predavanju.

 

Ekipa Bitstamp USA Tour 2019