O projektu

FRI USA Tour

Kdo smo

Študentje Fakultete za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani.

Naš namen

Zbližati slovenska podjetja s študenti, katerim predstavimo možnosti zaposlitve, podjetjem pa priskrbimo stik z zelo iskanim kadrom.

Naš cilj

Z zbranimi sredstvi financirati strokovno potovanje po ZDA, v okviru katerega se seznanimo z dobrimi praksami v tujini in skujemo nova poznanstva.

Kratka zgodovina

Društvo študentov računalništva in informatike že vrsto let organizira strokovno ekskurzijo v Združene države Amerike. Ekskurzije se udeležijo študentje Fakultete za računalništvo in informatiko, ki zaključujejo svoj študij in imajo željo po širjenju svojega znanja in obzorij tudi onkraj meja Slovenije.

Potek ekskurzije

V ZDA se bomo odpravili marca 2020, kjer bomo preživeli približno šest tednov. Namen ekskurzije je v Slovenijo prinesti čim več znanja, izkušenj in dobrih praks, ki se uporabljajo v ZDA, ter le-te v čim večjem obsegu razširiti v slovensko študentsko in poslovno okolje. Ker so univerze hram znanja, bomo v okviru ekskurzije obiskali svetovno priznane univerze, kot so Stanford, Berkeley, Harvard in MIT. Udeležili se bomo predavanj in se tako seznanili z njihovim raziskovalnim delom in načinom poučevanja. V stik bomo stopili z uspešnimi in odmevnimi podjetji s področja računalništva, kot so Google, Microsoft, Intel in Facebook, kjer bomo spoznali njihovo kulturo in način dela. Med obiskom Silicijeve doline pa bomo stopili v stik tudi z mladimi tehnološkimi startup podjetji.

Uradna podpora

Projekt uradno podpira Fakulteta za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani, ki strmi k širjenju obzorij študentov, povečanju njihovega znanja in povečanju splošnega zanimanja za študij računalništva in informatike.

Kje nam lahko sledite

O dogodkih, povezanih s strokovno ekskurzijo bomo poročali na naši spletni strani in na socialnih omrežjih. Ob vrnitvi v Slovenijo bomo pridobljene izkušnje, zgodbe in informacije delili na zaključnem potopisnem predavanju.

Želite sodelovati?

S pomočjo vaše donacije ali sponzorstva bomo lažje uresničili naše potovanje, vaše podjetje pa bomo v zameno povezali s široko mrežo študentov.