O podjetju

XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področja oddaljenega namizja (ISL Online), upravljanja in avtomatizacije hibridne infrastrukture (XLAB Steampunk), varnosti in zasebnosti, interneta stvari in podatkovne analitike, napredne rešitve pa gradi na prebojih lastne raziskovalne ekipe.

Delujemo od leta 2001 in zaposlujemo preko 100 sodelavcev, imamo enega najmočnejših zasebnih računalniških raziskovalnih oddelkov v Sloveniji, velik del svojih rešitev pa vračamo v odprtokodno skupnost.

Naše rešitve temeljijo na tehnologijah, kot so: Ansible, Docker, Kubernetes, OpenShift, OpenStack, AWS, Azure, Elasticsearch, TensorFlow in mnoge druge.

Zakaj XLAB?

Želiš biti nepogrešljiv del ustvarjanja tehnološko napredne storitve za podporo na daljavo, ki navdušuje milijone uporabnikov po vsem svetu? Ali pa se kot del tehnološkega napredka vidiš v vlogi raziskovalca mednarodno priznanega raziskovalnega oddelka? Te morda najbolj izpopolnjuje prispevanje k odprti kodi? Si želiš to strast nadgraditi kot del ekipe, ki je aktivna v Ansible skupnosti in tesno sodeluje z Red Hatom, vodilnim svetovnim ponudnikom odprtokodnih rešitev? V vsakem primeru pa sodelovati z mednarodnimi strokovnjaki ter uresničevati ideje z zagnanimi in občasno rahlo odbitimi sodelavci?

XLAB omogoča dinamično delo, nenehno učenje novih tehnologij ter urnik, ki se prilagaja tvojim obveznostim, mentorji pa bodo poskrbeli, da boš svoj potencial maksimalno razvil/a. Dodaj še zabavne XLABove dogodke (piknik, jadranje, karting, vaterpolo, novoletna zabava, xIzzivi …) in kuhinjo, vedno polno prigrizkov, napitkov in nasmejanih sodelavcev. Mi temu pravimo zmagovalna kombinacija. Si za izziv?